Go Back
Afdrukken
Bordje genot

Standaard recept Chili Con Carne

Vandaag de dag kun je eigenlijk niet meer stellen dat het een bepaald gerecht is, want er zijn honderden variaties, van Mexicaans tot Europees. Het gerecht laat zich zelfs als vegetarische maaltijd gebruiken. We spreken dan van Chili sin carne, of liever gezegd Chili zonder vlees.

Het meest gebruikte basisrecept is:

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Keyword chili con carne
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 733 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Eetlepel Olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 Grote ui
  • 2 Rode pepers
  • 4 Teentjes Knoflook
  • 1 Theelepel Chilipoeder
  • 1 Theelepel Paprikapoeder
  • 1 Theelepel Komijnpoeder
  • 0,5 Theelepel Majoraan
  • 500 Gram Rundergehakt
  • 1 Blokje Runderbouillon
  • 1 Blik Hele tomaten
  • 1 Theelepel Suiker
  • 1 Blikje Tomatenpuree
  • 1 Blik Bruine bonen

Bereiding

  1. Snij ui en de teentjes knoflook fijn, en snij de schoongemaakte rode pepers in kleine stukjes.

  2. Verhit de olie in de pan, en bak ui, knoflook en stukjes rode pepers in ongeveer twee minuten, terwijl je blijft roeren.

  3. Voeg de kruiden toe, doorroeren. Voeg het gehakt toe, en maak dit klein, totdat het gehakt bruin is.

  4. Voeg vervolgens de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe. Maak het blokje runderbouillon fijn, en roer dit door de mix.

  5. Dan de suiker toevoegen, en als laatste de bonen, aangezien deze alleen warm gemaakt hoeven te worden.

  6. Goed blijven doorroeren totdat de bruine bonen goed warm zijn.

Opmerkingen - Tips

De Chili con carne kan je opdienen met bijvoorbeeld rijst, mexicaanse tortilla, of aardappelpuree. En natuurlijk nog veel meer mogelheden en variaties.