Afdrukken

Het recept voor Chili con carne met gehaktballen

Maak wel kleine gehaktballen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Keyword chili con carne
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 110 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Blik Bruine bonen of kidney bonen
  • 500 Gran Rundergehakt
  • 7 Deciliter Tomatensaus
  • 4 Verse Pepers, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 3 Rode paprika's, schoongemaakt in in stukjes gesneden
  • 1 Theelepel Garam Maala
  • 1 Theelepel Gerookte paprikapoeder
  • 1 Theelepel Koriander
  • 4 Lenteuien, in stukjes gesneden
  • 0,5 Theelepel Komijnzaad.
  • Eventueel zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Meng allereerst het gehakt met de Garam Masala, en voeg een beetje zout en peper toe, naar smaak. Maak van het mengsel kleine gehaktballen.

  2. Verhit wat olie in een pan, en bak daarin de gehaktballen tot ze overal mooi bruin zijn.

  3. Snij de paprika, de pepers, helft van de lenteuitjes, en vermeng dit met de tomatensaus, het gerookte paprikapoeder en de koriander, zodat een gladde saus ontstaat.

  4. De saus aan de gehaktballen toevoegen, alsmede de uitgelekte bonen en het komijnzaad.

  5. Op een zacht vuur minimaal vijf minuten laten door verwarmen, totdat ook de bonen warm zijn.