Nacho’s met chili con carne

Nacho’s

Wist je dat chili con carne in Mexico veel wordt gegeten als snack?

Ze combineren het gerecht dan meestal met nacho’s en kaas. Het is een snack die het hele jaar gegeten kan worden, maar het is ook zeker een goed vullende maaltijd.

In Nederland wordt chili con carne als hoofdgerecht gegeten. Hoe heerlijk om dit te eten, in combinatie met nacho’s.

Het recept is geschikt voor vier personen. Binnen een half uurtje is het gerecht klaar. Eet je met meer mensen? Neem dan wat meer van elk ingrediënt.

Recept Nacho’s met chili con carne

Wat heb je nodig?

  • 225 gram gehakt
  • 2 tomaten
  • 1 blik bonen, kidney of bruine
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje tomatensaus
  • Mix voor chili con carne
  • Nacho’s
  • Theelepel cayennepeper
  • Theelepel chilipeper
  • Strooikaas of geraspte kaas

Bereidingswijze
Snij de tomaten en de rode paprika in stukjes en snipper de ui. Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit de stukjes ui. Voeg daarna het gehakt toe. Bak dit tot het gaat rullen. Voeg vervolgens de stukjes tomaat en paprika toe. Roer het een minuut door. Voeg de mais, mix voor chili con carne, cayennepeper en chilipoeder toe. Giet de bonen af en spoel ze. Voeg ze daarna bij het mengsel en roer het goed door.

De nacho’s
Ondertussen kan de oven worden voorverwarmd op 200 graden. Doe hier de nacho’s er 5 minuten in.

Doe de nacho’s en de chili con carne in een ovenschaal. Zorg dat het geheel goed door elkaar is gemengd. Strooi de kaas over het mengsel. Zet de schaal 5 tot 10 minuten in de oven. De kaas zal gaan smelten. De chili con carne met nacho’s kan geserveerd worden. De tomatensaus kan apart worden geserveerd.

Advertentie