Meer variaties en recepten

Chili con carne met gehaktballen

Chili con carne met gehaktballen

Gehaktballen bij de Chili con carne, inmiddels een gerecht is dat een wereldwijde faam geniet, dat is natuurlijk bekend. We komen echter ook steeds weer recepten tegen voor variaties die blijkbaar ook in andere delen van de wereld, dan Texas of Mexico, zijn ontstaan.

Zoals dit recept voor Chili con carne met gehaktballen, dat in sommige delen van de wereld wel wordt omschreven als Indische of Indonesische Chili con carne, en dat komt natuurlijk door de speciale bereidingswijze van de gehaktballen. Lees meer

Chili con Carne burger

Chili Con Carne Burger

De Chili con Carne burger is eigenlijk een combinatie van de aloude hamburger, en chili con carne of chili sin carne. Beide gerechten worden daarbij gemaakt zoals je dat normaliter zou doen, alleen is het lekkerder als je de chili wat pittiger maakt.

We gaan er van uit dat je de chili al gemaakt hebt, want dat kun je immers goed invriezen voor later gebruik. We hebben dan ook niet veel chili nodig omdat we alleen een beetje chili op de hamburger op het broodje hoeven te leggen. Je moet daarbij zoveel chili warm maken, want koud is niet lekker, als je lekker lijkt.

Lees meer

Chili sin carne met vegagehakt

Chili sin carne met vegagehakt is dus ook een vegetarisch gerecht, maar wel een gerecht waarin we vegetarisch gehakt gebruiken. Je kunt dit tegenwoordig bij de meeste betere supermarkten en bij de betere toko of slager kopen.

Ook in dit gerecht kun je vanzelfsprekend het vegetarische gehakt vervangen door gewoon gehakt.

Het is echter niet nodig, want vegetarisch gehakt is echt lekker.

Serveer er gekookte rijst bij.

Lees meer
rijst en mais

Rijst en Mais

Chili con carne kan je eigenlijk op ontzettende veel verschillende manieren klaarmaken.

Met gehakt, stukken rundvlees, maar ook rustig met andere vleessoorten zoals bijvoorbeeld kip of varken. Zelfs met vleessoorten zoals bijvoorbeeld Hongaarse salami, en dan maak je een uiterst smaakvolle variant. Overigens ook sommige hamsoorten zijn erg lekker in plaats van gehakt of rundvlees. Lees meer

Witte Bonen

Twee Bonen

Chili con carne is van oorsprong een stoofpot, waarin de inwoners van het Texaanse platteland, of Mexico, dat natuurlijk aan Texas grenst, datgene toevoegden dat ze toevalligerwijs op voorraad hadden.

Omdat de meeste inwoners altijd wel bonen hadden, zijn bonen dan ook het hoofdbestanddeel van de Chili con carne. Lees meer