Meer variaties en recepten

Chili sin carne met vegagehakt

Chili sin carne met vegagehakt is dus ook een vegetarisch gerecht, maar wel een gerecht waarin we vegetarisch gehakt gebruiken. Je kunt dit tegenwoordig bij de meeste betere supermarkten en bij de betere toko of slager kopen. Ook in dit gerecht kun je vanzelfsprekend het vegetarische gehakt vervangen door gewoon gehakt. Het is echter niet […]

Meer lezen

rijst en mais

Rijst en Mais

Chili con carne kan je eigenlijk op ontzettende veel verschillende manieren klaarmaken. Met gehakt, stukken rundvlees, maar ook rustig met andere vleessoorten zoals bijvoorbeeld kip of varken. Zelfs met vleessoorten zoals bijvoorbeeld Hongaarse salami, en dan maak je een uiterst smaakvolle variant. Overigens ook sommige hamsoorten zijn erg lekker in plaats van gehakt of rundvlees.

Meer lezen

Witte Bonen

Twee Bonen

Chili con carne is van oorsprong een stoofpot, waarin de inwoners van het Texaanse platteland, of Mexico, dat natuurlijk aan Texas grenst, datgene toevoegden dat ze toevalligerwijs op voorraad hadden. Omdat de meeste inwoners altijd wel bonen hadden, zijn bonen dan ook het hoofdbestanddeel van de Chili con carne.

Meer lezen