Chili sin carne met vegagehakt

Chili sin carne met vegagehakt is dus ook een vegetarisch gerecht, maar wel een gerecht waarin we vegetarisch gehakt gebruiken. Je kunt dit tegenwoordig bij de meeste betere supermarkten en bij de betere toko of slager kopen.

Ook in dit gerecht kun je vanzelfsprekend het vegetarische gehakt vervangen door gewoon gehakt.

Het is echter niet nodig, want vegetarisch gehakt is echt lekker.

Serveer er gekookte rijst bij.

Recept Chili sin carne met vegagehakt

Een heerlijke vegetarische maaltijd.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Keyword chili con carne
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 545 kcal

Ingrediënten

  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • 1 Eetlepel Zonnebloemolie
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Theelepel Paprikapoeder
  • 1 Theelepel Gemalen komijn
  • 0,5 Theelepel Chilivlokken
  • 700 Gram Tomatenpuree
  • 200 Gram Mais uit blik
  • 2 Blikjes Chilibonen
  • 175 Gram Vegetarisch gehakt
  • 125 Milliliter Cème fraîche
  • 50 Gram Geraspte jong belegen kaas

Bereiding

  1. Recept Chili sin carne met vegagehakt

  2. Maak de knoflook schoon en snipper deze.

  3. De olie in een koekenpan verhitten. Fruit in de olie de knoflook gedurende een minuutje.

  4. Voeg vegetarisch gehakt, gemalen komijn, paprikapoeder, en chilipoeder toe.

  5. Meng het geheel goed door elkaar en laat het gedurende ongeveer 4 minuten bakken.

  6. Halveer de paprika door de lengte en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika vervolgens in blokjes.

  7. Doe de paprika bij het mengsel in de koekenpan en laat de paprika 5 minuten meebakken.

  8. Voeg de tomatenpuree toe, meng alles nog eens goed door elkaar, en laat het mengsel op een laag vuur gedurende 8 minuten stoven.

  9. Bonen en mais toevoegen en omscheppen. Nog even 3 minuten verwarmen.

  10. De chili over 4 borden verdelen. Op ieder bord één eetlepel crème fraîche doen, en de borden bestrooien met de geraspte kaas.

Advertentie