Chili sin carne met paddenstoelen

Chili sin carne met paddenstoelen

Chili sin carne met paddenstoelen is dus een versie die geen vlees bevat. Dat wil dus zeggen dat dit gerecht helemaal vegetarisch is.

Mis je in dit recept toch vlees of gehakt, dan kun je dat natuurlijk gewoon toevoegen. Maar wat smaak betreft missen de meeste mensen het vlees niet als dit gerecht gegeten wordt.

Recept Chili sin carne met paddenstoelen

Lekker en ook nog eens gezond.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Keyword chili con carne
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 325 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Ui
  • 4 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 Gele paprika
  • 1 Theelepel Paprikapoeder
  • 1 Theelepel Gemalen komijn
  • 2 Eetlepels Munt
  • Snifje peper en eventueel wat zout
  • 2 Blikjes Gepelde tomaten
  • 1 Blikje Chilibonen
  • 1 Blikje Kikkererwten
  • 200 Gram Paddenstoelenmix

Bereiding

  1. Ui en knoflook schoon maken en fijn snipperen.

  2. Maak de paprika schoon en verwijderen zaad en zaadlijsten.

  3. In een grote pan 2 eetlepels olie verhitten.

  4. Fruit in de olie de stukjes ui, de knoflook, en de paprika. Schep ook het chilipoeder, de gemalen komijn, en het paprikapoeder erdoor.

  5. De gepelde tomaten toevoegen, de bonen toevoegen, en de kikkererwten toevoegen.

  6. Breng het mengsel tegen de kook aan, en draai vervolgens het vuur lager.

  7. De pan met een deksel afdekken en gedurende 10 minuten laten stoven.

  8. In een koekenpan de andere 2 eetlepels olie verhitten.

  9. Snij eventueel de paddenstoelen in stukken, en bak de paddenstoelen in ongeveer 4 minuten.

  10. Breng eventueel de chili op smaak met wat zout en met peper.

  11. Verdeel het gerecht over 4 borden, en schep op ieder bord een kwart van de paddenstoelen.

  12. Hak de munt fijn en strooi dit over ieder bord.

Advertentie