Chili con carne met kokosmelk

Chili con carne met kokosmelk

Chili con carne met kokosmelk is een heerlijke, en zachte variatie op het gangbare recept.

Van oorsprong is chili con carne een Amerikaans recept met een Mexicaanse invloed. In de loop der jaren is het een wereldwijd recept geworden in verschillende varianten.

Dit recept is chili con carne met kokosmelk. Daarnaast wordt er chilipoeder en sambal toegevoegd, zodat het een echt Indonesisch recept wordt. De pittigheid van de sambal en de zoetheid van de kokosmelk maken het een apart, maar heerlijk gerecht. Binnen 30 minuten heb je een gerecht voor vier personen op tafel staan.

Recept Chili con carne met kokosmelk

Wat heb je nodig?

  • 1 blik kokosmelk
  • 1 blik bruine bonen
  • 500 gram gehakt
  • 300 gram tomaten of een blik tomatenblokjes
  • 1 rode Paprika
  • 1 ui
  • 70 gram mais
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels chilipoeder
  • Snufje oregano
  • Olijfolie

Bereidingswijze
Schil de tomaten – indien je voor tomaten hebt gekozen – en snijd deze in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de ui en de paprika. Rul het gehakt in een grote koekenpan met een beetje olijfolie. Blijf het gehakt roeren zodat het gehakt in kleine stukjes (rullen) is.

Voeg daarna de ui en de paprika bij het gehakt. Laat dit twee tot drie minuten op een middel vuur staan. Blijf het doorroeren. Vervolgens kunnen de tomaten voor ongeveer een minuut worden mee gebakken. Voeg daarna de bonen, mais en de kokosmelk toe. Breng dit geheel aan de kook.

Eenmaal kokend kan de oregano, chilipoeder, sambal en oregano toegevoegd worden. Dek de koekenpan af en na twintig minuten sudderen (op laag vuur) is de chili con carne met kokosmelk klaar.

Serveertip
Chili con carne is heerlijk om te serveren met (vers) knapperig brood. Je kunt ook brood uit de oven serveren. Voor een variant op deze chili con carne kun je yoghurt en munt toevoegen (in plaats van kokosmelk). Dit geeft het gerecht net weer een andere smaak.

Advertentie