Chili con carne met zoete aardappel en draadjesvlees

Chili con carne met zoete aardappel en draadjesvlees

Chili con carne met zoete aardappel en draadjesvlees.

Het is een wat uitgebreider recept en je hebt even de tijd nodig om het gerecht voor te bereiden. Eenmaal geserveerd op tafel zal iedereen van de chili con carne met zoete aardappel en draadjesvlees smullen.

Dit recept is geschikt voor maar liefst acht personen, wat het een geschikt recept maakt voor als vrienden of familie komen eten. Dit gerecht maken voor een gezin van vier personen? Dan kun je de helft van alle ingrediënten rekenen.

Recept Chili con carne met zoete aardappel en draadjesvlees.

Ingrediënten

  • 400 gram kidneybonen
  • 3 zoete aardappelen
  • 800 gram runderlappen (of klapstuk)
  • 500 milliliter bier
  • 250 milliliter water
  • 3 blikjes (van 400 gram) tomatenblokjes
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruiden
Er kunnen naar eigen invulling kruiden aan het recept worden toegevoegd. Voor dit recept raden we de volgende kruiden aan:

  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Theelepel zout
  • 1 kruidnagel

Bereidingswijze
Verwarm de oven vast voor op 160 graden. Doe de suiker, zout en andere kruiden in een kommetje. Roer het door elkaar en wrijf er vervolgens het vlees mee in. Het vlees zet je vervolgens even weg.

Snij de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Pak een pan (geschikt voor de oven) met deksel. Fruit hierin de ui op middelhoog vuur. Doe daarna de knoflook erbij. Bak het een minuut mee. Daarna kunnen de tomaten, het bier, water en azijn worden toegevoegd. Voeg het vlees toe. Doe de deksel op de pan zet deze voor ongeveer 2 uur in de oven.

Bereiden zoete aardappelen
Snijd de zoete aardappelen in stukken. Wanneer het mengsel twee uur in de oven heeft gestaan, kunnen de zoete aardappel en de kidneybonen worden toegevoegd. Zet de pan (met deksel) nog een uur in de oven. Daarna is het gerecht klaar. Trek het vlees – bij het eten – uit elkaar en roer het door de saus. Serveer het met rijs, tortillachips of quinoa.

Advertentie