Chili con carne met pompoen en zoete aardappel

Chili con carne met pompoen en zoete aardappel

Chili con carne met pompoen en zoete aardappel is een variatie op het andere recept met zoete aardappel dat je ook hier op deze site kunt vinden.

Dit gerecht kun je eigenlijk omschrijven als een perfect gerecht voor de herfst, want zoete aardappel en vooral pompoen horen als het ware bij de herfst. Overigens toch al het meest perfecte jaargetijden voor recepten als chili con carne.

Recept Chili con carne met pompoen en zoete aardappel

Een gerecht waarbij je de herfst proeft.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Keyword chili con carne
Voorbereidingstijd 40 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 525 kcal

Ingredi├źnten

  • 400 Gram Pompoen
  • 400 Gram Zoete aardappel
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Ui
  • 1 Teentje Knoflook
  • 400 Gram Rundergehakt
  • 1 Blikje Chilibonen
  • 1 Stengel Bleekselderij
  • 1 Laurierblad
  • 2 Theelepels Chilipoeder
  • 1 Blikje Tomatenblokjes

Bereiding

  1. Snij de pompoen in blokjes.

    Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes.

  2. Maak ui en knoflook schoon, en snipper beide.

  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin ui en knoflook gedurende ongeveer 2 minuten.

  4. Voeg het gehakt toe, maak dit met een vork rul, en bak het gehakt ongeveer 4 minuten mee.

  5. Snij de bleekselderij in stukjes.

  6. Voeg bleekselderij, laurierblad, en de chilipoeder toe aan het gehakt.

  7. Laat de bonen uitlekken.

  8. Voeg de tomatenblokjes toe, verlaag het vuur, en stoof het geheel met een deksel op de pan nog 20 minuten.

  9. Het laurierblaadje kan er nu uitgehaald worden.

  10. Voeg de bonen, de blokjes zoete aardappel, en de pompoen aan het gerecht toe. Doe de deksel weer op de pan, en laat het geheel nog 10 minuten stoven.

Advertentie