Chili con carne met kip, bonen en tomaten

Chili con carne met kip, bonen en tomaten

Chili con carne met kip, bonen en tomaten is een gezond en gemakkelijk recept, dat bovendien erg lekker is. Een net even wat andere variant op het traditionele recept. Lekker om zo te eten, maar bijvoorbeeld ook met rijst, knoflookbrood of taco’s.

Chili con carne is van oorsprong een Mexicaans recept, maar heeft door de jaren heel wat invloeden gekregen van andere culturen.

In een half uurtje heb je een gerecht voor vier personen op tafel. Een recept dus, dat bijzonder makkelijk is te maken.

Recept Chili con carne met kip, bonen en tomaten

Benodigdheden

  • 500 gram kipfilet
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 uien
  • 1 blik (400 gram) rode bonen
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ eetlepel komijn
  • ½ eetlepel chilipoeder

Bereidingswijze
Snipper de ui en hak de knoflook in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de knoflook, ui, chilipoeder en komijn. Doe dit ongeveer twee minuutjes. Snijd ondertussen de kip in reepjes of blokjes en doe deze bij de ui. Blijf goed roeren en laat het ongeveer vier minuten bakken op hoog vuur. Als de kipblokjes een goudbruine kleur hebben, kunnen de tomatenblokjes erdoor.

Laat het in vier minuten tijd warm worden. Laat ondertussen even de bonen uitlekken. Schep ze er vervolgens door. Laat het geheel hierbij niet aan de kook komen. Wanneer het opgewarmd is, kan het eventueel nog worden bestrooid met koriander en wat gesnipperde ui.

Tips
Je kunt de chili con carne eindeloos variëren, zo ook in het serveren van het recept. Serveer bijvoorbeeld een komkommersalade bij de chili con carne met kip, bonen en tomaten. Dit maakt het geheel net even wat frisser. Een andere tip is naanbrood of tortillachips.

Advertentie