Chili con Carne burger

Chili Con Carne Burger

De Chili con Carne burger is eigenlijk een combinatie van de aloude hamburger, en chili con carne of chili sin carne. Beide gerechten worden daarbij gemaakt zoals je dat normaliter zou doen, alleen is het lekkerder als je de chili wat pittiger maakt.

We gaan er van uit dat je de chili al gemaakt hebt, want dat kun je immers goed invriezen voor later gebruik. We hebben dan ook niet veel chili nodig omdat we alleen een beetje chili op de hamburger op het broodje hoeven te leggen. Je moet daarbij zoveel chili warm maken, want koud is niet lekker, als je lekker lijkt.

Recept Chili con Carne burger

Wil je liver geen vlees in de chili kun je ook chili sin carne gebruiken voor de burger.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Keyword chili con carne
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 630 kcal

Ingredi├źnten

  • 4 Hamburgers
  • 4 Luxe broodjes
  • Kaas, bij voorkeur camembert
  • 8 Eetlepels Chili con carne
  • Chilipoeder
  • Eventueel nog tomatensaus, chilisaus, of mayonaise

Bereiding

  1. Bak de hamburgers zoals je dat normaal gesproken zou doen, met een beetje boter of olie.

  2. Warm de chili con carne op in een pannetje, in de airfryer, of in de magnetron.

  3. Snij de 4 broodjes alvast open.

  4. Leg de hamburger op de broodjes, en leg 1 of 2 lepels chili con carne op de hamburgers.

  5. Strooi chilipoeder naar smaak over het broodje.

  6. Snij de camembert zo dun mogelijk, en verdeel de plakken over de 4 broodjes.

    Eventueel kun je er natuurlijk gebakken aardappelen bij serveren, of Vlaamse friet.

Advertentie