Chili con carne Bewaren

Chili bewaren

Chili con carne is zo’n gerecht dat je vaak in een grotere hoeveelheid maakt. Omdat het gerecht ook beste wel machtig is, blijft er dus vaak ook nog eens een grotere hoeveelheid over.

Op zich is dat helemaal niet erg, want je kunt het gerecht rustig een dag later opwarmen in een koekenpan, in de airfryer, of gewoon in de magnetron.

Vaak is het dan nog lekker als toen het gerecht net klaar gemaakt was. En dat komt doordat vaak de kruiden nog beter hun smaak hebben afgegeven.

Sommigen willen dan ook graag een grotere hoeveelheid maken om chili con carne na een aantal dagen nog eens te kunnen eten.

Dat kan prima, want in de koelkast kun je chili rustig nog een dag of twee bewaren.

Wil je chili con carne langer bewaren dan kun je dat beter niet meer in de koelkast doen.

Chili con carne invriezen

Chili con carne kun je rustig invriezen. Het gerecht is dan tot 6 maanden lang houdbaar. En dus kun je rustig een keer een grotere hoeveelheid maken, want dat gedeelte dat over is gebleven, vries je gewoon in.

Je moet de chili dan wel eerst goed laten afkoelen, en bij voorkeur in diepvriesbakjes invriezen.

Let er wel goed op dat als je bijvoorbeeld vis in de chili gebruikt in plaats van vlees of gehakt, de houdbaarheid van de chili wat minder lang kan zijn. Ook moet je de chili niet al te vet maken als je het gerecht wilt invriezen.

Overigens kun je de vegetarische variant van dit gerecht, de chili sin garne, ook dezelfde periode lang goed houden. Dus een dag of twee in de koelkast, en ongeveer 6 maanden ingevroren in de diepvriezer.

Uit de diepvriezer moet je de chili natuurlijk eerst goed laten ontdooien, voordat je het weer kunt opwarmen in de pan, in de airfryer, of in de magnetron.