Burrito’s met chili con carne

Burrito’s

Veel mensen eten chili con carne gegeten zonder dat er iets bij wordt gereserveerd.

Wist je dat chili con carne eigenlijk geserveerd moet worden bij iets erbij? Denk bijvoorbeeld aan rijst, nacho’s of burrito’s.

Deze toevoegingen geven het gerecht veel meer smaak. In verschillende werelddelen – zoals Mexico, Verenigde Staten, Amerika en Zuid-Amerika – wordt het gerecht op deze manier gegeten.

Wij leggen je uit hoe je lekkere chili con carne met burrito’s kunt maken. Of is het burrito’s met chili con carne? Met dit recept heb je binnen 30 minuten een gerecht voor vier personen op tafel staan.

Recept Burrito’s met chili con carne

Wat heb je nodig?

  • 1 pot (bruin of kidney) bonen
  • 225 gram gehakt
  • 2 tomaten
  • 1 blikje ananas
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje mais
  • Mix voor chili con carne
  • Cayennepeper
  • 1 blikje tomatensaus
  • Burrito schalen

Bereidingswijze
Snij de tomaten, rode paprika en ui in kleine stukjes. Warm wat olie op in een pan. Fruit hierin eerst de stukjes ui. Daar kan vervolgens het gehakt aan toegevoegd worden. Bak dit tot het gehakt gaat rullen. Nu kunnen de stukjes paprika en tomaat erbij. Roer dit nog ongeveer een minuutje. Voeg het blikje mais, de mix voor de chili con carne en de overige poeders toe. Spoel de bonen even af voordat je ze in de pan doet. Roer het geheel goed door elkaar.

Ondertussen kunnen de burrito schalen vijf minuutjes in de oven (180 graden).

Serveren
Schep de chili con carne in de burrito schalen. Leg deze bij elkaar op een schaal. Deze schaal kan geserveerd worden. Het blikje tomatensaus kan naast de burrito’s geserveerd worden, en voor wat extra smaak kan er eventueel nog knoflookbrood of ander vers/knapperig brood toegevoegd worden.

Advertentie